Competitie 2023

Gedurende het jaar (en deels over de jaarwisseling heen) worden er voor zowel tennis als padel meerdere competities gespeeld. Naast de landelijke en regionale competities die de KNLTB aanbiedt, is er ook de eigen TCK Wintercompetitie van TC De Kikkers.

Tennis:

 • Voorjaarscompetitie: gespeeld in april en mei
 • Najaarscompetitie: gespeeld in september en oktober
 • TCK Wintercompetitie: gespeeldd van oktober tot en met maart

Algemene uitleg over de tenniscompetities vindt u hier: tenniscompetitie.

Padel:

 • Voorjaarscompetitie: gespeeld in april en mei
 • Zomercompetitie: gespeeld in juni en juli
 • Najaarscompetitie: gespeeld in september en oktober
 • Wintercompetitie: gespeeld van november tot en met februari

Algemene uitleg over de padelcompetities vindt u hier: padelcompetitie.

Met ingang van de ALV van 1 juli 2021 is het Competitie-reglement van toepassing. Het Competitie-reglement is terug te vinden op de pagina met reglementen.

INSCHRIJVEN VOOR DE COMPETITIE KAN ALLEEN DOOR MIDDEL VAN DE FORMULIEREN OP DEZE WEBSITE. INSCHRIJVINGEN WORDEN OP VOLGORDE VAN BINNENKOMST GEREGISTREERD. De link naar de inschrijfformulieren vindt u onderaan deze pagina onder het kopje inschrijven.

Onderstaande geldt specifiek voor de senioren-competitie. De competitiemogelijkheden voor de jeugd worden hier toegelicht.

KNLTB COMPETITIES 2023

Hieronder worden eerst de mogelijkheden voor tennis weergegeven en daaronder die voor padel. Vervolgens wordt kort ingegaan op het Competitie-reglement, de verantwoordelijkheden van aanvoerders, veel gestelde vragen en onderaan vindt u de mogelijkheid om in te schrijven voor de verschillende competities.

De speeldata voor de Najaarscompetitie zijn als volgt:

Niet alle data zijn relevant. Gebaseerd op onder andere de baanbezetting bieden we bij TCK een selectie van het totale competitie-aanbod van de KNLTB aan aan onze leden.

In het onderstaande schema is aangegeven welke competities voor de Najaarscompetitie 2023 worden aangeboden.

Let op!

 • De vrijdagavond competitie wordt in de najaarscompetitie NIET om de week gespeeld.  Dit in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie.
 • 8&9 competitie is een starterscompetitie, bestaat uit 2 dubbelpartijen en kan in alle combinaties (♂♂, ♂♀, ♀♀) gespeeld worden.

Inschrijven voor de Najaarscompetitie verloopt via de inschrijfformulieren onderaan op deze pagina.

In de padelcompetitie bestaat een team uit minimaal 4 personen. Er worden vier dubbels gespeeld. Vooralsnog is de padelcompetitie genderneutraal. Dat betekent dat de samenstelling van teams geheel of gedeeltelijk uit zowel vrouw als mannen kan bestaan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat twee dames dubbelen tegen twee heren.

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen.

De speeldata voor de Najaarscompetitie zijn als volgt:

Voor de padelcompetitie gelden dezelfde afspraken als voor de tenniscompetitie. Elk deelnemend team betaalt een competitiebijdrage. De bijdrage wordt gebruikt om het inschrijfgeld bij de KNLTB te voldoen en het team te voorzien van ballen voor alle thuiswedstrijden.

In de Algemene Ledenvergadering van 1 juli 2021 is het herziene Huishoudelijk Reglement goedgekeurd. Onderdeel van het Huishoudelijk Reglement is het Competitie-reglement.
Het doel van het Competitie-reglement is vooral om duidelijkheid te verschaffen voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de competitie. Het reglement beschrijft de afspraken die gelden rondom de competitie en geeft richting aan de manier waarop de competities wordt georganiseerd bij TC De Kikkers.

Inschrijven voor de competitie bij TC De Kikkers betekent dat je je conformeert aan het Competitie-reglement.

Elk team heeft een aanvoerder. De aanvoerder vertegenwoordigt het team en heeft een aantal specifieke verantwoordelijkheden. De belangrijkste daarvan zijn:

 • het tijdig, correct en op de juiste wijze inschrijven van het team voor de competitie;
 • het zorgen voor afdracht van de competitie-bijdrage en het (laten) ophalen van de ballen;
 • het zorgen voor voldoende spelers voor elke speeldag;
 • het ontvangen van de tegenstanders op de speeldag en het vastleggen (bij thuiswedstrijden) of controleren (bij uitwedstrijden) van vastgelegde uitslagen;
 • het vaststellen van de teamopstelling.

Het complete overzicht is opgenomen in het Competitie-reglement.

V: Kunnen foutief ingevoerde uitslagen nog aangepast worden?
A: De VCL kan tot een week nadat de wedstrijd gespeeld is fouten in de uitslag corrigeren.

V: Kunnen we zelf bepalen wanneer we een wedstrijd inhalen?
A: Voor elke competitie zijn vooraf inhaaldagen vastgesteld. Een wedstrijd dient op de eerst beschikbare inhaaldag (of eerder) ingehaald.

V: Mag ik invallen in een ander team als ik zelf al met mijn eigen team speel in diezelfde week?
A: Zolang het niet over dezelfde speeldag gaat, mag je invallen in een ander team in dezelfde week. Uitzondering op deze regel is de 8&9 Competitie. Invallers mogen niet in een ander competitie-team uitgekomen zijn (of uitkomen) in dezelfde week.

Houdt er wel rekening mee dat het invallen in een veel hoger of lager team gevolgen kan hebben voor de teams waarin je mag spelen. Voor details, vraag de VCL.

V: Kan ik tegelijkertijd aan de tennis-competitie en de padel-competitie deelnemen?
A: Ja, dat kan, maar niet op dezelfde dag van de week.

V: Ik doe al jaren mee aan de competitie, moet ik me toch inschrijven?
A: Ja, met het Competitie-reglement zijn er duidelijke regels en afspraken gekomen, die voor iedereen meer duidelijkheid geven en het voor de VCL's gemakkelijker maken om hun werk te doen. Ook is daarin duidelijk beschreven welke rechten competitie-spelers hebben. Zonder tijdige, correcte en complete inschrijving via het juiste formulier kan niet deelgenomen worden aan de competitie.

V: Wij hebben ons aangemeld als team, maar kunnen toch niet deelnemen. Kunnen we ons nog terugtrekken?
A: Terugtrekken kan totdat de inschrijving bij de KNLTB door de VCL's is afgerond. Eenmaal bij de KNLTB aangemeld betekent dat je in principe moet spelen. Bij latere na inschrijving kan de KNLTB een boete opleggen. Deze wordt in dat geval in zijn geheel doorbelast aan het team. Daarnaast blijft ook de competitie-bijdrage in zijn geheel verplicht.

V: Als de banen onbespeelbaar zijn door regen, hoeven we dan niet te komen opdagen?
A: Nee, er is een opkomstplicht. Er geldt een wachttijd van 1 uur om te bepalen of de banen nog bespeelbaar worden. De enige uitzondering hierop is als de ontvangende club besluit om wedstrijden te annuleren.

Inschrijven alleen mogelijk via het formulier op deze website. Inschrijvingen via andere media (mail, whatsapp etc.) worden NIET geaccepteerd. Dit is een aanscherping van het beleid ten opzichte van andere jaren, maar komt voort uit de invoering van het Competitie-reglement en noodzaak om efficiënter te werken voor de VCL's. Om gebruik te maken van de inschrijfformulieren moet u ingelogd zijn op de website, zodat de registratie van de formulieren volledig is (het wachtwoord is hetzelfde als dat van de ClubApp).

Inschrijven voor tennis-competitie op vrijdag:

Inschrijven voor tennis-competitie op zaterdag:

Inschrijven voor tennis-competitie op zondag:

Inschrijven voor padel-competitie (alle dagen):

Inschrijven als u op zoek bent naar een team (deelname is niet gegarandeerd):