Clubladder

Twee keer per jaar wordt er een tennis laddercompetitie gespeeld bij TC De Kikkers: in de zomer voor leden van TC De Kikkers en in de winter voor de tennissende winterleden (buiten op de all-weather banen - winterlidmaatschap vereist). De Clubladder is een ideale mogelijkheid voor (nieuwe) leden om nieuwe contacten op te doen binnen de vereniging en tegen veel verschillende spelers te spelen.

Er is een aparte laddercompetitie voor enkel én dubbelspel. In het dubbelspel speel je met een eigen maatje. Er zijn aparte ladders voor Heren Dubbel (HD), Gemengd Dubbel (GD) en/of Dames Dubbel (DD). Je kunt dus voor meerdere ladders inschrijven. De laddercompetitie is gratis.

Per twee weken speel je 1 wedstrijd op jouw niveau per ladder. De plaats op de ladder wordt bepaald door het winnen of verliezen van een wedstrijd. Je bepaalt zelf met de tegenstander wanneer je de wedstrijd wilt spelen. En als je op vakantie gaat of je wilt een keer een ronde overslaan, dat kan. 

De laddercompetitie wordt ondersteund door een app (niet de KNLTB ClubApp!), die regelt alles, heel makkelijk! In onderstaand fimpje meer informatie over de app.

Meespelen op de tennisladder

  1. zoek een club en meld je aan
  2. selecteer je speelsterkte
  3. kies wanneer je graag speelt

De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je speelsterkte. Daarna tellen alleen je wedstrijdresultaten. 

Spelregels

Je speelt ‘best of 3’ sets met een tiebreak bij 6-6. Als je eerder van de baan af moet, wint degene die op dat moment voor staat in sets (of games indien gelijk in sets). Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je 2 rondes op rij overslaat. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden. 

Rondes

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvang je de wedstrijdgegevens. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen. 

Seizoen

Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.