Tenniscompetitie Jeugd

Zin om eens je te meten met jeugdspelers van een andere vereniging? Speel dan mee in de competitie! Samen met je teamgenoten ga je voor het beste resultaat. En hoe vaker je speelt, des te beter je wordt. Een mooie combinatie van inspanning en ontspanning. TC De Kikkers ondersteunt de volgende drie KNLTB-competities:

  • Tenniskidscompetitie (voor- en najaar)
  • Juniorencompetitie (voor- en najaar)

De kosten voor deelname aan de competitie zijn inbegrepen bij Tennis Alles-in-1 pakketten voor junioren. De teamindelingen worden door de trainers, in overleg met de jeugdcommissie, gemaakt.

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit twaalf of dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in Rood (tot max. 9 jaar), Oranje (8 t/m 11 jaar) of Groen (9 t/m 13 jaar). Ieder jeugdlid van de vereniging, dat in één van de drie leeftijdscategorieën valt, doet in principe mee aan de Tenniskids competitie.

Op de website van Tenniskids vind je meer informatie over Tenniskids Rood, Oranje en Groen. Ook kun je daar de speeldata vinden.

Doelgroepen: Rood tot max. 9 jaar; Oranje 8 t/m 11 jaar; Groen 9 t/m14 jaar
Soorten: Jongens en meisjes gemengd
Speeldag: Zondag
Wanneer: Twaalf speeldagen van maart t/m juni en september-oktober
Opgeven: Individueel
Uiterste datum: Geef je op voor 1 december via [email protected]

Juniorencompetitie

Dit is een landelijke KNLTB-competitie voor junioren. Er wordt met de ‘normale’ gele tennisbal gespeeld.

Ieder juniorlid van de vereniging, dat deze leeftijdscategorie valt en een Plus- of Toppakket heeft, doet mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Voor deze categorie geldt dat er vanuit de trainers extra zal worden gestimuleerd om mee te doen aan de competitie. De trainers maken, in overleg met de jeugdcommissie, de teamsamenstellingen.

Doelgroepen: Junioren van 11 t/m 17 jaar
Soorten: Jongens, meisjes en gemengd
Speeldag: Zondag
Wanneer:

Zeven speeldagen van april tot begin juni
Zeven speeldagen van september tot begin november

Opgeven: Individueel door pakketkeuze vóór 1 december
Uiterste datum:

Opgeven voor de voorjaarscompetitie kan tot 1 december en voor de najaarscompetitie tot 1 juni (dit geldt alleen bij bij wijziging van Basis naar Plus of Top) via [email protected]

 

Een overzicht van de competitiedagen voor junioren van 11 t/m 17 jaar in deze voor-/ najaarscompetitie vind je hier.