Tenniscompetitie Jeugd

Zin om eens je te meten met jeugdspelers van een andere vereniging? Speel dan mee in de competitie! Samen met je teamgenoten ga je voor het beste resultaat. En hoe vaker je speelt, des te beter je wordt. Een mooie combinatie van inspanning en ontspanning. TC De Kikkers ondersteunt de volgende drie KNLTB-competities:

  • Tenniskidscompetitie (voor- en najaar)
  • Juniorencompetitie (voor- en najaar)

De kosten voor deelname aan de competitie zijn inbegrepen bij de Alles-in-1 pakketten 'Plus' en 'Top' voor junioren. De teamindelingen worden door de trainers, in overleg met de jeugdcommissie, gemaakt.

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit veertien of vijftien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in Rood (t/m 8 jaar), Oranje (8 t/m 10 jaar) of Groen (10 t/m 12 jaar). Kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd kunnen ook meedoen. Bovendien kan dispensatie aangevraagd worden. Daarom kan ieder jeugdlid van de vereniging in principe meedoen aan de Tenniskids competitie.

Op de website van Tenniskids vind je meer informatie over Tenniskids Rood, Oranje en Groen. Ook kun je daar de speeldata vinden.

Doelgroepen: Rood t/m 8 jaar; Oranje 8 t/m 10 jaar; Groen 10 t/m 12 jaar (dispensatie mogelijk, zie hierboven)
Soorten: Jongens en meisjes gemengd
Speeldag: Zondag
Wanneer: Veertien of vijftien speeldagen van maart t/m juni en september-oktober
Opgeven: Alle kinderen met een Plus- of Toppakket worden automatisch ingedeeld in een competitieteam
Uiterste datum: Heb je een Basispakket en wil je ook competitie spelen? Geef je pakketwijziging naar een Plus- of Toppakket door aan [email protected] voor 4 december (om voorjaarscompetitie te kunnen spelen vanaf april) en voor 1 juni (om najaarscompetitie te kunnen spelen vanaf september).

 

Juniorencompetitie

Dit is een landelijke KNLTB-competitie voor junioren. Er wordt met de ‘normale’ gele tennisbal gespeeld.

Ieder juniorlid van de vereniging, dat deze leeftijdscategorie valt en een Plus- of Toppakket heeft, doet mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Voor deze categorie geldt dat er vanuit de trainers extra zal worden gestimuleerd om mee te doen aan de competitie. De trainers maken, in overleg met de jeugdcommissie, de teamsamenstellingen.

Doelgroepen: Junioren van 11 t/m 17 jaar
Soorten: Jongens, meisjes en gemengd
Speeldag: Zondag
Wanneer:

Zeven speeldagen van april tot begin juni
Zeven speeldagen van september tot begin november

Opgeven: Alle kinderen met een Plus- of Toppakket worden automatisch ingedeeld in een competitieteam
Uiterste datum:

Heb je een Basispakket en wil je ook competitie spelen? Geef je pakketwijziging naar een Plus- of Toppakket door aan [email protected] voor 4 december (om voorjaarscompetitie te kunnen spelen vanaf april) en voor 1 juni (om najaarscompetitie te kunnen spelen vanaf september).

 

Een overzicht van de competitiedagen voor junioren van 11 t/m 17 jaar in deze voor-/ najaarscompetitie vind je hier.