Tennis Alles-in-1

 

Belangrijke links:

 

Wat is Tennis Alles-in-1?

Onder Tennis Alles-in-1 verstaat TC De Kikkers een abonnementsvorm voor junioren met in ieder geval het (1) lidmaatschap, (2) tennisles én het meedoen aan (3) clubevenementen. Ook zijn er pakketten waar de (4) competitie bij in zit. 

Waarom Tennis Alles-in-1?

Met Tennis Alles-in-1 zitten onze junioren niet meer alleen op tennisles, maar op tennis. De kids gaan hierdoor méér tennissen, spelen wedstrijden en ze doen mee aan verschillende clubactiviteiten. Kinderen ervaren meer teamgevoel, ze gaan beter tennissen én daardoor staan met meer lol op de tennisbaan. Hierdoor blijven ze langer met plezier tennissen!
In deze video van de KNLTB wordt Tennis Alles-in 1 uitgelegd.

Verschillende pakketten

TC De Kikkers biedt vier verschillende pakketten voor junioren aan:

1. Lidmaatschap

Je moet juniorlid zijn van TC De Kikkers om mee te doen met Tennis Alles-in-1. Je bent junior als je vóór 1 januari van het huidige jaar jonger bent dan 17 jaar. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december). Je kunt je inschrijven voor het lidmaatschap van de TC De Kikkers via het inschrijfformulier (als je al lid bent dan vul je een ander formulier in). Je maakt gelijk de keuze voor het betreffende Tennis Alles-in-1-pakket. Als je al lid bent, dan maakt je de keuze via het keuzeformulier. De kosten van het juniorenlidmaatschap zijn in alle pakketten inbegrepen.

2. Competitie

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. In totaal doen in het hele land zo'n 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar! De Tenniskids competitie wordt georganiseerd in het voor- en najaar. Je wordt hiervoor door de vereniging (in overleg met de trainers) ingedeeld in een team. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Meer informatie over de Tenniskids competitie vind je op de website van Tenniskids en op onze website Tennis competitie Jeugd.

Juniorencompetitie

Voor de oudere junioren (vanaf 11-12 jaar) van de vereniging wordt de voorjaars- en najaarscompetitie georganiseerd. Zowel de voorjaars- als najaarscompetitie duurt 7 speeldagen. In principe wordt op zondagen gespeeld. Meer informatie over de juniorencompetitie vind je op onze website Tennis Competitie Jeugd. De kosten voor het meedoen aan de competitie is in alle pakketten inbegrepen.

3. Evenementen

De vereniging organiseert één toernooi per jaar dat onder prestatieve toernooien valt:

  1. Clubkampioenschappen.

Voor onze junioren voor wie gezelligheid, ontmoeting en tennisplezier voorop staan organiseert TC De Kikkers diverse evenementen. Het zijn evenementen waar jaarlijks weer naar uitgekeken wordt. Voor deze evenementen geldt de Olympische gedachte: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, ook al kan het er af en toe fanatiek aan toe gaan. De evenementen worden vaak op een dag in het weekend georganiseerd. De vereniging organiseert de volgende gezelligheidsevenementen:

  1. Openingstoernooi
  2. Ouder-Kindtoernooi
  3. Jeugdkamp
  4. Venneper Cup Kids
  5. Pannenkoekentoernooi
  6. Sinterklaastennis
  7. Kersttoernooi
  8. Laddercompetitie
  9. Maak kennis met tennis

Meer informatie over deze evenementen vind je op onze website op deze pagina. Het meedoen aan de evenementen, met uitzondering van het jeugdkamp, is in alle pakketten inbegrepen. Er worden geen extra deelnamekosten in rekening gebracht (in tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk was voor de invoering van Tennis Alles-in-1).

4. Pakketten en tennislessen

In alle pakketten (Basis, Plus, Top of Tenniskids Blauw) zijn tennislessen inbegrepen. Als je kiest voor het Pluspakket of Toppakket dan speel je ook competitie. Het meest populaire pakket volgens de KNLTB is het Pluspakket. Daarom adviseert de vereniging haar junioren minimaal voor dit pakket te kiezen.

Pluspakket

In principe wordt er in groepjes van 8 gelest. De lessen duren 60 minuten. Afhankelijk van de deelname en beschikbaarheid van lessers kan de tennisschool hiervan afwijken.

Toppakket

Voor kinderen die meer uit zichzelf willen halen is het Tennis Alles-in-1 Toppakket opgezet. Het pakket bevat een tweede trainingsmoment in de week. Deze trainingen staan open voor alle juniorleden en duren 60 minuten.

Junioren Oranje, Groen en Geel met een bovengemiddelde inzet en meer talent (aanleg) dan de gemiddelde verenigingsspeler zullen door de trainers actief worden benaderd om deel te nemen aan een tweede lesuur. Voor deze junioren kunnen de tweede trainingen tegen een meerprijs met een half uur worden verlengd. Deze extra kosten zullen apart worden gefactureerd.

Tussentijds lid worden

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december), maar je kunt ook gedurende het jaar lid worden. De pakketkosten worden voor het eerste lidmaatschapsjaar naar rato van het nog resterende aantal maanden van het jaar in rekening gebracht. Als je kiest voor het Plus- of Toppakket moeten we bekijken of er mogelijkheden zijn om tussentijds in te stromen in een lesgroep. Dit zal de trainer in overleg met je doen. Hetzelfde geldt voor de competitie.

Opzeggen lidmaatschap

Als je jouw lidmaatschap vanaf 1 januari wil opzeggen, moet je dit uiterlijk 1 december schriftelijk aangeven bij de ledenadministratie van de vereniging. De pakketkosten worden vanaf het moment dat je geen lid meer bent stopgezet (dus vanaf 1 januari). Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. 

Wijzigen van het Tennis Alles-in-1-pakket

Je zit uiteraard niet vast aan de pakketkeuze die je hebt gemaakt. Je kunt ervoor kiezen om competitie toe te voegen of meer of minder lessen te gaan volgen. Maar er gelden wel een paar regels voor deze wijzigingen:

Competitie toevoegen

Om competitie toe te voegen moet je overstappen van een Basispakket naar een Plus- of Toppakket. Deze overstap moet je bij de ledenadministratie opgeven vóór 1 juni (voor de najaarscompetitie) en vóór 1 december (voor de voorjaarscompetitie).

Het overstappen naar het Basispakket (van Plus- of Toppakket) kan alleen per 1 januari. Denk eraan dat je dit vóór 1 december doorgeeft aan de ledenadministratie.

Meer of minder lessen

Toevoegen of verminderen van lesuren kan door te switchen van Pluspakket naar Toppakket (meer lessen) of andersom (minder lessen). Deze overstap kan één keer per jaar en moet je opgeven vóór 1 september. De tennnislessen worden zoveel mogelijk voor het hele (school)jaar ingepland.

Het is mogelijk dat lesgroepen gedurende het jaar worden gewijzigd als spelniveau, leeftijd of groepsgrootte hier aanleiding toe geven. Deze wijzigingen worden door de vereniging in overleg met de trainers vastgesteld.

Geef je geen wijzigingen door of geef je je wijziging te laat door, dan houd je hetzelfde pakket. Je moet wel te allen tijde vóór beide data (18 augustus en 4 december) je beschikbaarheid en/of verhinderingen doorgeven aan de tennisschool.

Betalen van de pakketkosten

Bij maken van de keuze voor een pakket, kies je ook voor de betaalwijze:

Betaling ineens - in maart wordt het totaalbedrag afgeschreven. Wordt gedurende het jaar van pakket gewijzigd, dan worden de meerkosten in rekening gebracht. Minderkosten worden verrekend.

Betaling in 4 termijnen - het totaalbedrag wordt in 4 opeenvolgende maanden afgeschreven. De betalingen vinden plaats door middel van automatische incasso.

Betaling per maand - het totaalbedrag wordt in 12 maandelijkse termijnen afgeschreven. De betalingen vinden plaats door middel van automatische incasso.

Meedoen aan competitie en evenementen

Het grote voordeel van Tennis Alles-in-1 is dat jij, door het kiezen van een pakket, je direct al hebt opgegeven voor de competitie en evenementen. Je hoeft je dus nergens meer voor in te schrijven! Aan het begin van het tennisjaar wordt de kalender gepubliceerd en dat weet je op welke dagen je mag tennissen. Je beschikbaarheid en verhinderingen opgeven aan de tennisschool is nog het enige dat je aanvullend moet invullen. De rest is al geregeld. Mocht je niet aan bepaalde activiteiten willen deelnemen of je bent verhinderd, dan moet jij je afmelden voor de betreffende activiteit. Afmeldingen voor activiteiten worden niet verrekend of in mindering gebracht op de pakketprijs.

Vragen?

De veel gestelde vragen kun je hier lezen

Staat je vraag er niet tussen, stel deze dan aan: [email protected]