Activiteiten Jeugd

Op deze pagina vind je een beschrijving van alle activiteiten die de jeugdcommissie van TC De Kikkers organiseert gedurende een jaar.

1.   Openingstoernooi*

Ieder jaar starten we het buitenseizoen met wat onderlinge potjes tennis. Zo kunnen we allemaal weer wennen aan het spelen op gravel. Best handig, zo vlak voor de start van de voorjaarscompetitie. Bovendien is het een mooie manier om kennis te maken met nieuwe leden.

2.   Clubkampioenschappen*

De clubkampioenschappen worden in de regel in juni georganiseerd. Onderlinge wedstrijdjes in single, dubbel en mix zorgen altijd voor een andere dynamiek. Elk jaar is het spannend welke kinderen er met de beker vandoor gaan. De begeleiding zal plaatsvinden door de trainers. Voor hen ook een mooi moment om te zien hoe de kinderen het doen onder wedstrijdspanning. Na de wedstrijden zullen de kinderen feedback krijgen op hun spel.

3.   Ouder-Kindtoernooi*

Het jong-oud toernooi is een leuk jaarlijks terugkerend evenement dat meestal op een zondag in juli wordt georganiseerd. Een junior vormt samen een koppel met een senior, dus jong en oud samen op de baan.

Ieder junior of senior lid van TC De Kikkers mag meedoen aan het toernooi. Er worden alleen dubbelpartijen gespeeld. Elk koppel bestaat een junior speler die jonger is dan 18 jaar en een senior speler die minimaal 10 jaar ouder is dan de junior speler uit het koppel.

Eén speler van het koppel moet lid zijn van onze vereniging. Je mag als junior inschrijven met je vader, moeder, opa, oma, buurman, buurvrouw, oom, tante of misschien een vage kennis om die dag gezellig een balletje te komen slaan. Als senior mag je inschrijven met je zoon, dochter, buurjongen of -meisje of misschien een kind uit de straat dat het leuk vindt om te tennissen.

We delen iedereen in op niveau, waarbij we vooral kijken naar het speelniveau van de kinderen.  We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de kleurindeling volgens de KNLTB, zodat de kinderen spelen op het veld dat ze gewend zijn. Voor deelnemende juniorleden en hun begeleidende senior zijn de kosten voor deelname aan het toernooi bij de Alles-in-1 pakketten inbegrepen.

4.   Tenniskamp

In de eerste week van de grote vakantie is het tijd voor het tenniskamp. Iedere dag van maandag tot en met donderdag (van 09.00 uur - 16.00 uur) is het tijd voor tennisspelletjes. Voor de kinderen (8+) die donderdag willen blijven slapen organiseren we altijd nog een gezamenlijke maaltijd en activiteit. Bij terugkomst kunnen de kinderen nog naar hartelust tennissen. Best spannend in het donker met de grote lampen aan. Het blijft vaak tot in de late uurtjes onrustig op het park.

In juni ontvangen de jeugdleden een uitnodiging om deel te nemen aan het kamp. De kosten voor het kamp maken géén deel uit van de Alles-in-1 pakketten.

5.   Venneper Cup Kids*

In 2020 zijn we gestart met het begin van wat bedoeld is om uit te groeien naar een nieuwe traditie. We spelen in het laatste weekend van augustus op alle niveaus wedstrijdjes tegen de jeugdleden van TV Nieuw-Vennep. De wedstrijden worden om en om gespeeld bij één van de clubs. Natuurlijk wordt de dag – net als bij de senioren – afgesloten met ‘een rondje om de wereld’. Het eerste jaar namen De Kikkers de beker mee naar huis. We hopen uiteraard dat ook dat traditie wordt!

6.   Pannenkoekentoernooi*

Eind september is het tijd voor het pannenkoekentoernooi. Dat is de dag waarop we al tennissend met een koekenpan het zomerseizoen afsluiten. Uiteraard eten we na het tennissen met elkaar nog lekker wat pannenkoeken.

7.   Sinterklaastennis*

Speciaal voor de allerkleinsten komt Sinterklaas met zijn tennispietjes naar TC De Kikkers. Hoe cool is dat om samen met wat pietjes een beetje te kunnen tennissen. En de Sint heeft altijd wat leuks en lekkers voor de kinderen bij zich.

8.   Eindejaarstoernooi*

Aan het begin van de kerstvakantie is het tijd voor het eindejaarstoernooi. Dit toernooi dat in de ochtenduren in de hal wordt gespeeld omvat voor de oudere kinderen 2 dagen (voor de kinderen van blauw en rood maar 1 dag). Kun je een van de twee dagen niet, is dat geen probleem. Wij houden daar bij de planning gewoon rekening mee.

9.   Laddercompetitie*

Twee keer per jaar wordt er een laddercompetitie voor de jeugd georganiseerd. In de zomermaanden kunnen de kinderen hun wedstrijden spelen op alle beschikbare banen en in de winter alleen buiten op de all-weather banen. De Clubladder is een ideale mogelijkheid voor (nieuwe) jeugdleden om nieuwe contacten op te doen binnen de vereniging en tegen veel verschillende spelers te spelen.

Per twee weken speel je 1 wedstrijd op jouw niveau. De plaats op de ladder wordt bepaald door het winnen of verliezen van een wedstrijd. Je bepaalt zelf met de tegenstander wanneer je de wedstrijd wilt spelen. En als je op vakantie gaat of je wilt een keer een ronde overslaan, kan dat. Deelname aan de laddercompetitie is bij alle pakketvormen inbegrepen.

Van activiteiten met een * zijn de kosten opgenomen in de Alles-in-1 pakketten.

Meer informatie over Tennis Alles-in-1 vind je op deze pagina.